Is dit de beste camera voor jou?

Gepubliceerd op 13 september 2021 om 10:47

In deze blog gaan we meer vertellen over de Canon EOS M50 Mark II

 

We vertellen je de voordelen en de nadelen. 

Waarom zou je kiezen voor de Canon EOS M50 Mark II

 

De camera kan wel 10 beelden per seconde schieten. Voor sportfotografie is dit ideaal. Je kunt dan veel beelden achter elkaar maken.

De camera heeft een zoeker. Met zonnig is dit erg handig.  Je kijkt namelijk in je camera naar het beeld.  Het voordeel van de Canon is dat het beeld in de zoeker minder trilt dan van een Sony.

 

De Camera is zeer geschikt voor het maken van video's. Het beschikt over 4K en het scherm is kantelbaar, zodat je vanuit verschillende hoeken goed in staat bent om te filmen. Het voordeel van systeem camera's is dat ze veel sneller scherpstellen.  Ook heeft de camera een stille modus, dit kan handig zijn tijdens een ceremonie. 

 

De afgelopen jaren is de ISO waarde enorm in ontwikkeling. Waar je vroeger bij een ISO waarde van 1000 al heel veel ruis had. Kun je tegenwoordig met een systeemcamera makkelijker met hogere ISO waarde werken. 

 

De camera beschikt over wifi en bluetooth, waardoor je je foto's gemakkelijk draadloos op je telefoon kunt zetten met de Canon app.  Verder heeft de camera een krachtige Digic 8 processor.  Hierdoor worden de beelden snel verwerkt.  De M50 mark II beschikt over digitale stabilisatie, dat zorgt ervoor dat je beeld goed gestabiliseerd wordt. 

De camera is gemaakt voor EF-M lenzen. Er is nog niet een heel groot aanbod in deze lenzen. Als je een adapter koopt dan heb je meer mogelijkheden met de EF-S en EF. lenzen. Dit zijn de lenzen die ook gebruikt worden voor spiegelreflex camera's. 

 

Kortom de EOS M 50 Mark II is een zeer compacte geavanceerde beginnerscamera, die ook mogelijkheden biedt voor de gevorderde fotograaf.

Ik fotografeer er nu een paar maanden mee. Ik heb de camera gekocht bij www.cameraland.n


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.